Locatietheater in de Burcht

Leiden heeft bekende en minder bekende plekken met een onzichtbaar verleden. Vaak loop je zonder het te weten langs plekken waar bijzondere mensen hebben gewoond, waar invloedrijke gebouwen hebben gestaan, of waar opvallende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. ‘Verhalen van de Stad’ blaast nieuw leven in deze vergeten plekken en mensen uit allerlei tijdperken. We kiezen opvallende foto’s uit het Leidse archief en proberen meer te weten te komen over het verhaal achter het beeld. Of we duiken dieper in het verleden van bekende Leidse personen. Zo laten we ons inspireren, vormen historische anekdotes om tot moderne scènes, en proberen de rijkdom van de stad te bewaren voor bewoners en bezoekers.

De scènes van Verhalen van de Stad 2020

Ter viering van het eerste lustrum herneemt Verhalen van de Stad een paar van de mooiste scènes uit de afgelopen vijf edities.

Toeljee!

Overdag zijn zij respectabele Leidse notabelen. ’s Avonds geven ze zich over aan … het kegelen. Kom naar de demonstratiemiddag van de Leidse kegelclub Toeljee (opgericht in 1888), waar alle soorten weddenschappen zijn toegestaan.

Spel: Laurens Mingelen, Thomas Westerhout, Ton Orleans

Tekst en regie: Jan Joost Aten

Figureren op de Burcht

In 1974 zijn er op de Leidse Burcht opnames voor de grootse Tv-serie “Dynastie der kleine luyden”. Onder regie van Willy van Hemert figureert een groot aantal Leidse inwoners in een opname van dit historische drama.

Spel: Pierre Cortenraad, Suze Hageman

Tekst en regie: Erik Siebel

De Zangeres zonder Naam: Liefde

Spel: Ada van Duijn, Thomas Westerhout

Tekst en regie: Erik Siebel

De Zangeres zonder Naam: Scheiden

De carrière van de Zangeres zonder Naam nam vlucht toen ze een samenwerking startte met producer en liedjesschrijver Johnny Hoes. Maar aan dit artistieke droomhuwelijk kwam een ruw einde…

Spel: Suze Hageman, Simme van de Lustgraaf, Thea Wesseling, Ton Orleans

Tekst en regie: Jan Joost Aten

Bekijk hieronder de scenes van Verhalen van de stad van vorige edities.