Thematische stadswandelingen

Leiden heeft vele gezichten en daardoor heeft u ook een ruime keus uit thema’s voor uw stadswandeling met gids. Wij hebben deze middag gekozen voor de volgende  thema’s: 

Singelparkwandeling 13.00 tot 14.30 uur

Onze gids neemt u mee voor een wandeling langs een deel van het Singelpark. Startpunt: Startpunt: Groepswijzer.nl Meeting-point, Haagweg 8 Leiden (bij Stadsparkeerplan). U kunt hier ook uw auto parkeren.

Leiden in de 2e Wereldoorlog 13.30 tot 15.00 uur. 

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het eerste Leidse slachtoffer van het Nazi-regiem, een hele belangrijke Leidse bunker, een heftig bombardement op Leiden etc. Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

Crimineel Leiden 14.00 tot 15.30 uur

Onze gids, zelf oud-rechercheur vertelt u meer over misdaden uit de Leidse geschiedenis en de berechting van daders destijds.
De moord op de stijfselbaan, valsemunterij, fraude, oplichting, pseudokoop, verduistering (in dienstbetrekking), vergiftiging het komt allemaal aan bod. Startpunt: Station Leiden Centraal – stadszijde.

De gidsen van Groepswijzer.nl

 

Op de foto ziet u een deel van het Gidsenteam van Groepswijzer.nl. Stuk voor stuk enthousiaste vertellers met uitgebreide kennis van de stad. Kijk voor meer informatie over georganiseerde stadswandelingen op Groepswijzer.nl.
gidsen-groepswijzer.nl